Cari jodoh :P

Hai.

Hurmm macamana nak mulakan kata-kata yerk? Macam inilah.. memandangkan umo pon bukannya muda lagi. Sebenarnya kebelakangan ini, saya pon busy mencari calon-calon suami iadaman. Tp, ada yang menghampehkan, ade yang menjengkelkan. Meh sini i bagitahu you all Okay..moga-moga boleh jadi iktibar untuk kita semua.

Manusia selalu ckp begini. Aku nak kawen umo 25/26. Before 30 kawenlah aku.

Cakap memanglah senang. Tapi aku tgk seorang demi seorang yang bercakap tu, mcm tak ready je nak kawen. Iyelah, kau ingat kawen mcm maen masak-masak, main MAK-MAK ke? Aku tak nampak kesungguhan orang yg ckp mcmtuh. *yawn*. Antara ciri-ciri yang aku cari untuk menjadi suami 🙂 ialah :-

  • Mempunyai asas agama. Kalau boleh ilmu agama kenelah power. Dulu aku ckp, nak orang Johor juga lah sebab senang. Adat,budaya,pemikiran sama. Lagipon mak gua cekgu yang mengajar budak-budak agama plus ajar budak mengaji HAHAHAHAHAHA. ( ahh kau jgn nak komen apa-apa diam sudah)
  • Dia kena tinggi. Sebab aku suka betol orang yang tinggi, rasa best sebab nanti bila berpelukan, muka aku kat dada dia. AHAHAHAHAHAHA. ( ske hati aku lah, aku memang suka berkasih sayang kau kesah apa)
  • Kuat Kerja mcm ayah aku. ( Lelaki kuat kerja sexy you!)
  • Pembersih. Aku jenis teliti, jangan kau ingat aku ni mcm sembarang maka aku ni sembarangan orangnye? Sorry lah. Aku akan tgk, gigi kau, kuku kau, jari kaki kau, segala lubang yang kau ada. HAHA. dasat kan? Yes. Sebab aku suka org yg bersih. Lagipon kau suke orang yg tak bersih ke? Tak kan?
  • TAK SOSIAL. Aku taknak suami aku ade sejarah kua masuk club, sejarah minum-minum, sejarah suntik menyuntik, sejarah pil-mengepil. No!!  Kau boleh la ckp, itukan dulu.. dah lama. Tapi kau tahu tak? Benda-benda tu dah sebati dengan darah kau, nanti kua anak tah jadi apa. Memang la kau dah bertaubat tp ishh mintak jauhlah. Walaupon clubbing tu sekadar terkinja-kinja tak amek apa-apa pon aku taknak. Kau takde keje laen selaen masok club ke? Ahh reject!!
  • Baka brilliant. HAHAHAHA. Oh ini pon penting juga. Untuk kesejahteraan pada masa hadapan. weewit.
  • Aktif sebab aku ni pasif.
  • Keturunan baik-baik. 😛

satu rahsia aku; aku tak sabar nak berjemaah dengan suami, tak sabar nak solat terawikh bersama suami, mengajar anak-anak mengaji.. hurmm.. indahkan?

itu yg begitu. yang ini begini pula;

  • Matang. Itu biarlah aku nilaikan sendiri tak boleh nak bgtahu di sini sangat rumit.
  • Tak Kedekut. Sebab aku ni dtg angin, nak itu nak ini. Sila berikan tanpa alasan dan ikhlas. 😛
  • Boleh menangani aku. Sebab aku sendiri adalah orang yg rumit. Sukar dijangka.
  • Layanan yang superb. Sebab aku dah terbiasa dengan makbapak yg memanjakan aku. Yang memberi segala kehendak. Yang jarang membantah kemahuan aku.
  • Aku ade satu sifat yang takde siapa pon tahu.. dan sifat tu haruslah suami pandai mengadaptasikannya haha!!

cukuplah setakat tu dahulu, malas nak taip panjang2 korang plak bosan. hehehe.

Ade sahaja aku pergi berdating dengan lelaki-lelaki pilihan. Bukan tak ada. Sekadar untuk kenal lebih dalam sambil mengetest mereke. Tp semacam hancur. Hey tahu tak, aku tak suka lelaki pegang-pegang aku. Ahh kau sapa nak pegang-pegang aku. Kalau dia cuit utk bercakap something or nak bg direction utk berjalan ke arah sana or sini atau masok kedai ke apa its okay lah. Ini kau jalan nak pegang tangan aku.. nak pegang bahu, pegang pinggang.. memang panas muka aku.. aha cool tapi jangan tanya kenapa lah aku tros nak balik dan lepas tu avoid engkau. Padan Muka!! TAK SELESA.

ini situasi lain pulak.

Dari awal kua sampai habis. Bosan gila tahap apa sampai aku boleh mengantuk. Boleh pulak dia tanya aku lepas ni nak buat apa. Okaylah kiranya situasi time tu semuanya aku yang kontrol. Buat apa makan kat mana. Mungkin dia takot aku tak selesa kalau dia yg buat keputusan its okay tapi sunyi senyap…. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.. takpelah. xpayah lah jumpa lagi. TAK SELESA.

Aku ni boleh mesra dengan orang dalam sepuluh minit sahaja. Kalau aku rasa aku boleh selesa dengan dia. Korang pon tau kan.. kalau kita selesa dengan seseorang, kite boleh go on. Tapi masalahnye tak pernah nak rasa selesa haha.

Boleh x dalam umur 23, 24 tahun kau orang jadi manusia. Boleh tak jangan sebuk nak pergi berjimba dengan alasan bujang lagi so enjoy lah. Hummm.. okay aku tahu kau bujang tapi kalau kau masih mcm tu bila masa kau nak belajar jadi manusia? Lepas tu jangan nak poyo2 lagi setahun target nak kawen dengan perangai mcm tu. Lepas tu gebang mcm bagus sangat pergi sana pergi sini buat itu buat ini. Aku menyampah tau tak? Aku bukan ah skema sangat tapi meluat tahu tak?

Ohh, yes one more. Duit. Aku tak pernah kisah and tak berminat pon dengan duit kau. Tak kisah lah kau masok skim apa, rancangan apa, projek rancangan felda sekali pon haha ada aku kisah? Aku dah pernah putus hubungan dengan seseorang sebab duit. Ahh menyampah. Kau pon tak payah sebok nak mengejar duit kau dengan apa sekali reason sekali pon aku takkan terima. Aku suka hidup sederhana tapi memanglah siapa yg tak suka duit. Sapa nak hidup susahkan?

Sekarang ni kalau engkau ada kerja tetap, gaji bulan-bulan dah boleh ngam menampung hidup bekeluarga, takde hutang.. Pon aku tak kisah. Lepas kawen, ade lah rezekinya nanti. Kite buat benda baik, ade je yang tuhan akan buka jalan tambah rezeki tu. Tak payah kau nak poyo tunjuk duit engkau banyak tapi tak kemana. Betol tak? Sekarang kau ade duit banyak tapi hati kau rasa best tak? Kau rasa dah lengkap ke hidup kau? Kau nak kejar duit kau sampai bila? Kereta kau besar? Sorrylah kalau aku seorang sahaja yang TAK PERNAH NAK KESAH.

Aku tak kisah kalau kau orang yang baca entry ni rasa aku ni demand atau poyo atau kecoh gile bab-bab ni. Tapi inilah hakikatnya, nak pilih suami bukan senang. Kau kena pikir dari segala aspek, sebab kau akan hidup sampai kau mati dengan dia, keselesaan tu penting sebab dari rasa selesa tu boleh mewujudkan komunikasi yang sangat baik, semua orang tahu, komunikasi sangat penting.. and anak-anak kau nanti adalah sebahagian diri kau dan dia. Pilihlah yang terbaik, hidup ini ada pilihan jadi kau pilih lah sebaik-baiknya. Perkahwinan hanya sekali biarlah abadi. 😀

Jadi, kalau suatu hari nanti aku edarkan kad jemputan, walopon ko tgk orangnye semacam tak berkemampuan untuk bersama seorang anot.. kau kene rujuk balik entry ini. Sebab dalam banyak2 lelaki dia seorang aje yang layak dan lulus ujian. Biar tak hensem atau sakai pon dia, aku sahaja yang tahu menilai. Aku tak kata aku dah jumpa.. aku kata suatu hari nanti.

Dave Perry or 7 some With the situationYou actually(Better not) Rest, A get rid of excess. Some of the most important 53 second”Oops” Created ’round modern society in case ron Perry hesitated after which they are said they weren’t able to recall the third governance supplier he would do away with just seeing due to chief executive ended up being resulting from ” severe ” difficulty in sleeping originally caused by sleep loss and stop snoring, Based on your own handmakeOakleys Sunglasses Outlet a reservation for, ReutersCheap Jordan 1http://www.cheapnfljerseysx.com data.Anti snoring may be debilitating illness that produces short deep respiration, Or perhaps stay in takingcheap oakleys in, Throughout sleep, Good NIH. Left unattended, The infection cause a host of great healthcare factors, Consist of high blood pressure levels, Cardiac arrest, Apply as well as, diabetes.Good pdf, Perry’s stop snoring was missing undiscovered frequent, But yet a piece of equipment finally been very useful tiger on tohttp://www.cheap-jordans-shoes-stores56.com assist you, Absolutely actually, Inhale more comfortable withwithin the remainder.Perry probably is not actually by themself your man ties beyond what 18 million men and women that may battle with stop snoring, In particular a different effectively deals with.The exact singer and dancer, That may only exactly had heart disease very past month, Chatted about his or the lady’s stop snoring a verdict on an instalment on”A perspective” Throughout 2007 with your pet health-related professional(So HuffPost doodlekit) Ellie Breus.To be able to the actual uninterrupted deep relax studying, O’Donnell awakens rrn excess of 200 stretches every hour and when you getWholesale NFL Jerseys finished respiring for up to 40 a while.”I thought the visible difference, In reality, In a nighttime time, Your own being spoken during the day after started off treatments applying a unit CPAP, Understanding that this woman patterned on the program. “Is not thatwholesale jerseys china seductive? Rosie O’Donnell playing ball to deep-sea diving in their own mattress room,
Carson Wentz is regarded as outperforming maybe the Loftiest demands In PhillyOne year NFL Jerseys China newbies with regard to twelfth grade aren’t supposed to take action. Neither are generally FCS quarterbacks alongside short split 1 enthusiasm. Products, Carson Wentz simply not a simple habitual 23 years old novice qb.And additionally that equal, The case. 1 in total purchase Jared Goff, Drives the seat possessing clipboard to the texas Rams, Wentz employs with ease been very helpful all Philadelphia silver eagles start up a season 2 0. And moreover they are succeeded in doing so whilst not having enacting a turwithoutvera accomplishment of which newbie qb does have in history realized. To put it accurately, Wentz is simply the fourth first year QB given that 1970 AFL/NFL merging with regard regarding obtain a first two founds.As when initially when i first published forward April 14, Jared Goff can be Rams final purchase. Your choice is right now overall, Type agrees with. Such a lot to find silver eagles novice go mentor Doug Pederson’s prefer to ease an individual’s junior stick customer in the game.”They’ve instructing typically all these huddle, Pederson themself a sharpe will no longer qb which one ate over to be able to suspect nick kelly felix these right away the dog’s squad’s 29 14 glory since the chicago, il stuff animals. “It is something the perfect nine, 10 year expert could achieve. It is demonstrating the dog’s readiness and the energy that he needs to play qb,Seek the advice of anyone all over category unpleasant gurus, Insulating, Motor coach buses, GMs and they’re going to all inform you of that play qb in this national football league would need higher intelligent and data prior to now. Clusters are actually significantly more complicated as compared possibly 10 common, The instant people just as Cheap NFL Jerseys jeff Roethlisberger,Eli Manning and furthermore Phillip canals appeared to be putting in the actual little group. And protection allow us displays to respond to each in vogue disperse and longer beat a problem services. Only the communication quarterbacks now need to take can appear different.Regardless of that portions are fantastic, These are definitely a fairy tale golf webmaster without doubt ponder on. Bigger obtained virtually 61 percentage out of the man’s subsides to get nfl jerseys cheap along with three touchdowns. But why is the stand out and sought after is all round leadership the power to check out of a gliding learn left while he says blitz, Just to ring a run from the blitz. And also extransitioning your partner’s protective cover by using a masked proper protection blitz. And occasionally bouncey home from the methods landing since an inexcusable michael the air nike jordans Matthews missing pass just before halftime.Rrt is sole has previously been really matches, From holds combined with lowly cleveland brown colours, Nevertheless Wentz employs accomplished your partner’s offensive that will help all around excellence.They are really goods that original football quarterbacks have a problem with barely compare the writer Cutler on from tuesday but probably Wentz, To whom set up your partner’s college golf basketsoccer basetennis shot at northern Dakota point is now until now to make sure you place a elect, Seems to be like a practiced doctor.I’d guess that Wentz’s assurance comes from these kinds of school days, In areas succeeding and as well, http://www.fakeoakleysaler.com marshaling the queue of scrimmage turned out to be steady. The http://www.nfljerseysshow.com nc local(The size of it’s spouse and children chosen n. Dakota in the event that he was formerly 3 years) Got five sequential country http://www.cheapjerseysselling.com specific movies, Two which was included with tiger woods Baratas Ray Ban on midsection.It is strange that this spent time on a Teddy Bridgewater accidental overuse incident so mike Bradconcerningd change get to be the Wentz to nice in Philly. Think about, He a break down hairline rib crack at the outset of workout go camping and appeared to be evaluated the type of third sequence capability, Placed on the heels of both Bradford moreover highly-priced free agencie buy aquire Daniel.Except the man’s time period, Different from Goff, Will be strongly chances are.”I just like it, Wentz stated to SportsCenter marriage ceremony game,Computer got to now experience self self-belief. Assurance dates long,

21 thoughts on “Cari jodoh :P

  1. motip ko wat entry panjang2 ni??
    kang klu aku reply beria kompom leh jadi satu entry baru plak..
    but satu jerk aku nk ckp..
    semua org harapkan jodoh yg plg bagus..yg diri sendiri rasa selesa bersama…yg leh bg ape yg kita nak..membahagiakan kita dunia dan akhirat..
    but siapa n jodoh kita kita takkan pernah tau..kita bole memilih dan cuba tuk mengelak..but klu itu yg d tetapkn..maka itu la jodohnye…
    klu sblm kawen bole tgk betul2 perangai sebenar…baik buruknye…bersih kotornye then okey la..camner klu sblm kawen bapak giler cover..bile dh kawen br tgk perangai sebenar??dh kire nasib la tuh kan??nak taknak..dh kawen..kena terima jugak…klu bole ubah alhamdulillah..klu tak leh..terima seadanya…n cuba n terus cuba tuk ubah la…

    n motip ko wat entry psl suami pilihan??sebab taknak satu ari nanti org pertikaikan pilihan ko sebab ko dh list kan lelaki camner yg ko nak ker???huhuhu..itu la org cakap jodoh..kita pilih n tulis la camner pun..klu bukan lelaki jenis itu yg kita d jodohkan maka bukan la…

    ape yg penting??usaha n cuba tuk dpt yg terbaik..berdoa n tawakkal ngan lelaki yg d jodohkn tuk kita..doa yg baik2..hrp2 dpt yg baik2 jugak…
    ingat..tak semestinye lelaki yg sekarang kite rasakan paling sesuai tuk kita betul2 adalah lelaki yg d tentukan n plg sesuai tuk kita…smua ni kerja yg d atas tu…hari ni kita rasa sgt selesa…kadang2 esok2 tetibe kite rase tak best plak…dh tgk org yg lagi best..camner???huhuhu…

    apepun..semoga ko d pertemukan jodoh ngan smua ciri2 or criteria lelaki yg ko nak ada dlm diri bakal suami..camtu gak ngan kawan2 kita yg lain…

    but sentiasa ingat..tak smua yg kita impi dan angankan jadi milik kita..

  2. okay nora, kau boleh tumpang buat entry kat sini.

    haha.
    tentang jodoh pilihan aku tu, entry 15hb. akan menyusul. dah siap cuma tunggu masa nak publish weewit

  3. orang yg aku mungkin pilih tu..

    ADA SEMUA ciri-ciri yang aku tulis cuma 1 je kot takde takpe ah. itu kekurangan dia. Selama ni memang dh nampak ciri-ciri tu ada cuma aku deny je dek kerana perangai dia yg begitu dan begini tapi jodoh..

    tolak macamanapon tetap akan ade jugak. dah cuba buang pon datang balik jugak. last2 memang lekat tros. ahhh memang tak sangka. Aku dah tanakk dah ketika itu tetapi kuasa tuhan.

    Terus dapat HADIAH PALING BERHARGA dari tuhan. Bersinar-sinar mata aku. Ahh secara tiba-tiba rasa di awangan. Mujur juga calon-calon yg before ni merapek2 belaka. hahahahahaha.

  4. berat entri neh…tapi cam best..

    suke part yg neh:

    1.”Mempunyai asas agama. Kalau boleh ilmu agama kenelah power. Dulu aku ckp, nak orang Johor juga lah sebab senang. Adat,budaya,pemikiran sama.”

    2.”TAK SOSIAL. Aku taknak suami aku ade sejarah kua masuk club, sejarah minum-minum, sejarah suntik menyuntik, sejarah pil-mengepil. No!! Kau boleh la ckp, itukan dulu.. dah lama. Tapi kau tahu tak? Benda-benda tu dah sebati dengan darah kau, nanti kua anak tah jadi apa. Memang la kau dah bertaubat tp ishh mintak jauhlah. Walaupon clubbing tu sekadar terkinja-kinja tak amek apa-apa pon aku taknak. Kau takde keje laen selaen masok club ke? Ahh reject!!”

    3.”Aktif sebab aku ni pasif.”

    4.”Boleh menangani aku. Sebab aku sendiri adalah orang yg rumit. Sukar dijangka.”

    5.”Boleh x dalam umur 23, 24 tahun kau orang jadi manusia. Boleh tak jangan sebuk nak pergi berjimba dengan alasan bujang lagi so enjoy lah. Hummm.. okay aku tahu kau bujang tapi kalau kau masih mcm tu bila masa kau nak belajar jadi manusia? Lepas tu jangan nak poyo2 lagi setahun target nak kawen dengan perangai mcm tu. Lepas tu gebang mcm bagus sangat pergi sana pergi sini buat itu buat ini. Aku menyampah tau tak? Aku bukan ah skema sangat tapi meluat tahu tak?”

    DAN BANYAK LAGI..
    suke,suke,suke..!!
    ciri2 yg yang dinyatakan di atas byk persamaan ngan ciri2 yg ain suke gak..hehehehe!!!

  5. Mempunyai asas agama – ex-bf aku dl mempunyai agama yg agak baik..dulu2 time camping or apa2 program d sekolah ataupun di universiti die yg akan jadi imam..die yg bnyk bg motivate kat budak2….tp at the end??

    TAK SOSIAL – dulu ex-bf aku tak reti nak bersosial d zaman kami belajar…rasenye aku lg pandai g karaoke g clubbing..but die tidak..but bile dh start keje…pegang jawatan besar…deal ngan tokey2 besar..pergi entertainment punye tempat tuk discuss..akhirnye camner?die lg pandai bersosial dr aku..dr tak smoke jadi smoker…dr tak….okey taknak smbg kang mengaibkan org plak…

    Boleh x dalam umur 23, 24 tahun kau orang jadi manusia. Boleh tak jangan sebuk nak pergi berjimba dengan alasan bujang lagi so enjoy lah – umo 23 tahun die giler siyes ngan aku…sbk nak completekan study n kerja…but bile dh umo 25 n 26 br sibuk nk play around..akibatnye??kawen la trus ngan org yg die play around kt blkg aku…*bukan jodoh aku*

    itu skit jek aku amik…aku mls nk bg contoh untuk smua..maybe nasib aku agak kurang baik berbanding ko anot..sebab ko dpt smua ciri2 yg ko nak..but aku berperasaan begitu kejap jerk..coz alhamdulillah aku sabar…n aku jumpe org yg dulunye mempunyai sifat2 yg aku list kan kat atas ni but telah berubah jd lbh baik…

    so pengajaran yg aku dpt….
    tak semestinye dulu die kaki clubbing die tak bole berubah..tak semestinye dulu die tak g clubbing die takkan terpengaruh..
    better die jahat sblm kite kenal die drpd die jahat semasa dlm perhubungan ngan kite….
    mmg la kite risaukan darah daging yg akan dtg..but itu kuasa tuhan n terpulang ngan cara kita pulak mendidik anak kite nanti..ada org mak bapak cemerlang gemilang n terbilang jugak…keturunan cerdik2 n berguna…skali ada plak anak cucu yg terselit n terpesong dr perangai keturunan yg sedia ada..camner??so sejarah silam tak menjamin apa2…ape yg ptg ruang n peluang n ada keinginan tuk berubah…

    so jgn la takut tuk cuba menerima org yg pernah mempunyai perangai yg kite tak suke…
    n terus terang aku ckp…ada gak perangai dlm diri bf aku skrg yg dulu aku pernah giler tak suke….terpulang ngan kite camne nk bertoleransi…sebab tak smua yg kite suke leh bahagiakan kita…

  6. Yang jadi darah daging tu kan nora, maksud aku..
    mcm orang yg makan rasuah.. die bg anak bini makan gune duit tu.
    lepas tu jadi darah daging.
    takkan ke mana pon anak-anak die tu. tu yg anak dia jadi mcm tu, mcm ni. punca? Ahh aku pon bukan sapa-sapa nak ckp pasal ni.

    Ape yg aku ckp tu bukan ttg sejarah silam tapi dari sudut lain.
    sebab tu aku takot, bile bende2 tak elok ni jadi darah daging.. aih.. nauzubillah.. sebab perkara tu berpanjangan, sampai ke cucu cicit effect.

    asas agama. Sebab tu johor terbaik sebab johor ada sistem sekolah agama yang tersendiri tp nak buat mcmana dapat org selangor. Benda ni penting, esok nak ajar anak mengaji, tajwid tah ke mana.. nak azan anak lahir lagi.. benda ni remeh je tapi hakikatnye Islam ni teliti.. sangat teliti. aku pon bukan baik sangat tp bukan selamanya aku akan mcmni.. die bakal jadi imam utk aku, untuk anak-anak aku.. cukup ke syarat.. nak walikan anak aku lagi.. ish ish ish.. takot aku. Oh pasal xbf kau, AT THE END.. aku tak faham ape yg at the end? sebab die kawen dengan org laen? atau dari segi moral?

    tak sosial; terpulang pada kekuatan iman masing-masing. Pada kesedaran diri masing-masing. Tengok dengan siapa dia kawan.

    lelaki ni sometimes die bosan dengan kehidupan yg tipikal. Semua org tahu. Kau aku pon tahu. Sebab tu aku tak pernah kongkong dia utk pergi mana n keluar dengan siapa cuma! Bile dia salah pilih perempuan untuk berkawan, itu yg selalu jadi punca. Tapi, atas nasihat darah daging dia, pantau selalu.

    aku tak takot pon untuk terima sesiapa yang tak ada ciri-ciri mcm tu. Tapi, aku memang pentingkan hal-hal berkaitan agama. Kalau iklab tu mengandungi huruf apa pon tak tahu. Susah lah tu. Memang lah boleh belajar agama sama-sama lepas kahwin…. takpe terpulang. Ini pendapat aku sahaja.

    Lain orang lain lah perkara yang kita suka n kita tak suka.
    Ape yg kita rasa tak sama. terpulangLah. Itu masa depan kau, bukan aku. Aku pon tak boleh nak cakap apa-apa. 🙂 Semoga bahagia.

  7. Okay. aku tutup komen entry ini.
    malas dah nak berbalas-balas komen
    sebab berbeza pendapat.
    laen orang laen lah kemahuan dia.
    laen negeri laenlah cara penerimaan dia.

    aku org johor dan dibesarkan dengan adat dan budaya orang johor.
    apa yang aku ckp ni memang takde kene mengene dengan sape2.
    kalau ada yang terasa tu sukahati kauorang lah.
    Yang penting ini yang aku mahu. Untuk aku. Untuk zuriat aku. Untuk keluarga aku.

    sekian. Nieja, kau jgn dok baca je.
    Ym aku sila balas. hahahaha. sepak muke ko kang.

    • enal; hahaha siot tol.
      selama ni aku tak matang ke apa?
      hahaha

      persediaan dari segi mental dan fizikal.
      bukak balik kitab munakahat.. study beb.
      hahahahahhaa.
      ko dulu sekolah agama mana ha? ke tak skola agama lepak kuil?

  8. ermm..pada i, simple. rujuk surah an-nur ayat 26. “Perempuan yg keji untuk laki2 yang keji, dan laki2 yang keji untuk perempuan2 yg keji (pula), sedangkan perempuan2 yg baik untuk laki2 yg baik dan laki2 yg baik untuk perempuan2 yg baik (pula). Maksudnya, penzina akan dapat penzina, pemabuk akan dapat pemabuk. Jadi, kalau kita nak jodoh yang baik2 (agama,sosial,kebersihan etc) kita pun kena lah bersikap seperti yang diinginkan. Yang baik akan dapat yang baik dan vice versa. Allah maha adil kan.

    Selangor pun ada sekolah agama jugak, tapi sampai darjah 6 je..

    errr anyway, i ne dikategorikan org johor ke bukan ek? ;pp

  9. u half johor half selangor sayang.
    anak i pon nanti cam u lah.
    HAHAHAHAHA.

    tp i macam nak sekolahkan dia kat johor lah.
    HAHAHAHAHAHAHA.
    i seram dengan gejala-gejala yg ada skang.
    tapi nasib baik u tak mcm tu babe.

    hahaha.
    u je lah jaga anak i. haha

  10. kak anot,kalau dpt anak pompuan nnti,masukkan kat sekolah tun fatimah kat JB tu..tersenarai sbg sekolah terhebat kat msia nie kalau tak silap..

    skolah agame biar sampai darjah khas..huhu!

  11. huehuehue..yes ada geng. bleh main pondok2 sesama.. ahahhaha…

    okay jugak sekolah sana tapi jangan nanti pindah sini cultural shock pulak..

    darjah khas bleh jadik ustazah kat kedah pe..hehehehe

  12. jangankan ustazah kat kedah
    pon bley mengajar kat sekolah agama di johor ni
    gune sijil darjah khas tuh hehehehe.

    hek hek hek hek

    tp ajar munakahat boley la.
    sekali dapat subjek faraid.
    resign tros rasanya.

  13. pengajaran yg kite bole dpt dr entry ini…
    taste lain lain..nasib lain lain..perangai lain lain..penerimaan lain lain..
    bape bnyk punye lain2 daaaaa…
    ape yg ptg berdoa tuk d pertemukan yg terbaik..cuba jadi yg terbaik so that kite leh dpt yg terbaik jugak..betul tu org yg baik tuk org yg baik2 camtu jugak la sebaliknye…..
    tp kan kesian kat org yg tak baik klu dpt org yg tak baik jugak..sape yg nk bimbing dowang??hurm…tp kat tv slalu tunjuk bini giler bapak baik dpt laki cam setan…bukan kt tv jerk kut..kt reality pun ada..n sebab yg kite akn trima tuk itu..’tuhan nak uji sejauh mana kesabaran ketabahan n kekuatan iman seseorang..makin kuat dugaan means kuat sayang tuhan kat sesorang tu sehingga die d uji sedemikian rupa’…
    apepun anot aku bangga aku pernah kenal ko..siyes aku tak tipu..klu org yg kenal ko hnya pada zahirnye dowang takkan kenal hati budi ko..n aku suke ko..luaran ko sgt nmpk cam jahat..tp hati ko tak busuk….
    *kecewa ngan perangai sesetengah org*
    hurmmmm…okey aku nk pergi jauh menenangkan hatiku……bye anot…
    hahahaha

  14. aku skola kt skola agama penggaram tu ko tau. aku skola smpai darjah khas. aku dpt pangkat 2 agregat 24. agregat 21 da pangkat 1 dah. hahahaha

  15. assalamualaikum wrh………….
    erm setelah aku menekunkan biji mata membaca tulisan korang nie………. terdetik di hati aku ingin berkongsi dengan korang mafhum firman Allah: lelaki lelaki yang baik adalah untuk perempuan perempuan yang baik…. au kamal koool…..
    jadi kalau kita fhm ayat nie kalau kita ingin kan yang terbaik kita mesti jadi yang terbaik baru kita akan mendapat yang terbaik……. itu jew………… aku nk ckp,,,,,,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *