2013 – 2016

Tak sangka, dalam 3 tahun ni kehidupan berubah 360 darjah kali tujuh bahagi patbelas kuasa dua. Jangan kata nak tulis blog, nak berak pun tak sempat. Serious beb.

Tapi, aku enjoy sangat moment moment sibuk tak sempat berak macam ni. Sekali je kot peluang nak besarkan anak. Anak tu bukannya bile dah 30 tahun dia jadi baby balik ye tak? Its okay walaupon ko dah amek separuh hidup mama pergi, nak.

Setiap saat menjadi isteri pun begitu indah sampai aku rasa nak bagi suami aku madu ( gitu, nasib tak bleh kawen 4 siot! ).

3 tahun yang padat dengan aktiviti dan emosi. Ini pun aku taip curi curi time anak tengah main ape-kebende-ntah-imaginasi-beliau. Haihh, i miss you anotedora.com tapi kau bukanlah my top priority right now.

Sekian,

sehingga berjumpa lagi readers!

Posted in Family, life | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

My Pregnancy Story

Bismillah…

Hikhok. Pada Bulan Ogos 2012 aku rasa macam takde perasaan langsung nak mengandung sebab dan try lama tapi takde rezeki so macam ‘ ahh malas ah. tahun depan je lah baking baby‘. Haaa malas malas malas pun lekat. HAHAHA k fine tak kelako.

So, oleh kerana dah malas nak fikir pasal baby so terus buat plan untuk business segala and pergi buat lawatan persahabatan perniagaan ke 3 negara. Namun, angan-angan tak selalunya indah.. kami ketinggalan kapal terbang. Bleh gitu? Sebenarnya tak tertinggal pun, aku rasa staff kat kaunter tu lembab. Lembab tahap tak boleh dibendung bekos dia sebok nak fikir dan tengok masalah tapi takde daya usaha nak selesaikan masalah. Kalau aku di tempat dia, aku rasa dah settle dah. Apa masalah ko ade sistem on line ko sync je laaaaaaaaaaa. Aku memang stress. Stress aa tiket flight ko hengat tige puluh hengettt? pulak tu dari negara A -> negara B -> negara C .

Semua bersangkut paut, kalo aku tak naik flight ke negara A camno aku nak ke negara B? Beli tiket baru ? Mahal 3 kali ganda siot! taknak aku! Sudahlah terpaksa burn duit hotel utk 3 malam di negara A. tak ke bengang ko kan? Nasib baik aku cerdik, aku telah mendapat idea untuk pergi by land. Bayangkan la kami naik bas , naik van , naik apa benda segala yang ada selama 3 hari 3 malam tak tidur. 3 hari 3 malam tu dalam kenderaan. tido pon tido tido ayam . Eh, sekali je tido kat stesen bas. Dengan masalah komunikasinye, gila amazing race sbb memang ade adegan berjalan berkilometer, berlari lari dan makan entahapa2 macam fear factor plak.

Masalah skang dah tebabas ni. Kunta kunte btol. Nak cite pasal mengandung ke pasal ko melancong haaaaaaaaaaaaa? k , berbalik pada cerita buntingku . hiks.

Selama aku amazing race and fear factor tu aku telah mengandung tanpa pengetahuanku. Ko bayanglah kat negara C aku telah demam dan telah makan panadol, ubat demam , ubat selseme yang pelbagai , air kelapa , nenas , air tebu . Wah hebat tak?

Balik malaysia pun tak perasan apa-apa tapi disebabkan apehal aku tak period lagi ni so saje check urin sendiri buat geli geli padahal 3 bulan lepas hari2 cek wakakaka sampai beli sekali banyak ko macam nak meniaga kekdahnye.

Lol. 2 lines. adakah mengandung?

Pergi check klinik swasta wow memang mengandungi bayi lah. EDD : 6 JUN 2013.

Lepas confirm preggy terus gedik sangat badan ni mula nak start mual la apa dah la aku inventory dept. haruslah nak kene g warehouse lah kejo kejo stock la apa. pulak tu bos aku dah warning, jangan mengandung dan kalau mengandung jangan mc atau kami akan gantikan awak dengan orang lain. Okay fineeeee, gua terus resign. HAHA.

Syoknye mengandung dan goyang kaki di rumah. Bisnes pon gua stop kejap. weeehooooooooooooooooooooo!!

Trimester 1

Tak suka pedas. Tak boleh makan pedas langsung walopon sos cili (?). Orang kuat pedas tak bleh pedas ianya sungguh mengecewakan. Muntah-muntah sampai aku tido dalam jamban berbantalkan mangkuk jamban. Nyamannn~~~~ . Perut sebu, angin tahap teruk. Malas. Ngantok sepanjang masa. Takde selera makan. Cuba menjadikan anak sebagai anak lelaki.

Trimester 2

Masih masalah angin. Masih tak boleh pedas. Mual loya berkurangan. Sensitip. Ngantuk setiap saat. Badan semakin berat. Sama besar dengan lembu. Perut beso gilo. Anak kuat tido. manjang ko tido, ajak borak pon tak respon. cis. Kuat makan.

Trimester 3

Macam-macam masalah. berat badan naik sampai 80kg. Doktor risau kencing manis tapi kencing masih tawar seperti biasa. Makan nasi lemak tanpa sambal rasa loser gila. Masalah angin makin melampau, sendawa kuat gila takyah bayangla kalo kentut. HA HA HA HAA. Kaki bengkak yang teruk, doktor tak bagi jalan banyak sangat nanti jadi penyakit. Baiklah. Jalan sikit dah penat, pergi tesco beli barang balik terus tido tebongkang sampai esok. penat sangat macam balik nyawit.

Sehingga 6 Jun, tak rasa apa.. tiada tanda.. dan doktor buat keputusan untuk induce.

………….. bersambung cerita beranakku pula di entry lain 🙂

Posted in Baby | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

The movies

Sabtu Ahad yang lepas , aku telah menghabiskan hari dan masa dengan meng-movie marathon . Dan terimalahhhh…. zasss ! * selak skirt tinggi-tinggi dan tirai pun terbukaaa .

Bad Teacher

Sebut teacher macam sangat elok untuk tontonan seisi keluarga kan ? Tapi cuba kau baca ayat penuh . B-A-D teacher . Aiyoyoyo , Ini kalau aku tengok movie ni dengan anak aku , mau aku tampal mata dia dengan tomato dan sumbat hotdog ( whatt? hotdok? kenapa hotdog ? bekos ada justin timberlake ! (?) ) . Weyyyy , cite ni agak osem lahh . And justin timberlake sangat ————————— the very stupid guy in the world , also very the berdekah one . Okay mummy and daddy if nak tengok cerita ni please tengok dalam bilik berdua suami Isteri . Adik-adik , Please lupakan movie ni key ?!

Sinopsis

Cerita ni mengisarkan tentang guru yang licik , takde hati dalam bidang perguruan tapi menjadi bersemangat selepas jumpe justin . And the way dia nak mengurat justin ( dia igt justin suka gf boobs beso so dia pun nak kumpul duit buat pembedahan tersebutlahh kann ) and justin tu sangat pelik . HAHAHAHAHAHAHA . pelik tahap , tak tau nak cakap cemana ! Akhirnya , bad teacher ni jadi cekgu kaunseling kat sekolah tu . Interesting tak ? Pergilahh tengok . Tapi DEWASA sahaja tau !

kenapa budak-budak tak boleh tengok ?

Ini baru siket okay 🙂

—————————————————

THOR

Cerita ni pun best . Best sebab mula-mula cerita rasa macam eee tak besttt but lame-lame… aaa bestnyee . Okay je tu . Sebab tak excited mana pun tengok cerita ni HAHAHAHA .

—————————————————

MR. POPPER PENGUIN

Cerita ni tengok berkali-kali dah . tetap best . Comel penguin-penguin tersebut dan yang penting , sebab jim keri . Ilebiu jimkeri. meri me ? Ouchhh * kaki kena peluk dengan lovey . Selain penguin apa ek yang best pasal mr. popper ni ? Ohh PA Popper , aku suke betul tengok minah pelik tu .

——————————————

GREEN LANTERN

HO HO HO HO HO HO . Bestnyeee cerite ni !! Suke tengok power masing-masing . Suka hijau *tetibe . Saya sukaaaaaaaaaaaaaaa !!

—————————————-

dan ada 2 cerita yang mengecewakan , hampes , ending tak paham , bukan je ending tak paham , cerite tu tentang ape pon tak paham . Boleh gila tengok dua cerita tu . Tapi nanti-nantilah buat preview filem tu . Sekarang , nak masak nasi goreng ! dah 7;13 am kott !!

Sale Windows 7 Ultimate
Cheap Windows 7 Ultimate
Cheap Windows 7 Ultimate
Windows 7 Ultimate
Order Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Buy Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Buy Adobe Creative Suite 6 Master Collection
Discount Microsoft Office 2010 Professional Plus
Discount Microsoft Office 2010 Professional Plus
Order Microsoft Office 2010 Professional Plus

Posted in movie | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment